Kalle Löfgren, Med Bonneville till Saint-Tropez

… och andra historier från min livsresa.

Banner Kalle Löfgren

”Det är tidigt sjuttiotal, inga mobiltelefoner finns. Jag sitter på en motorcykel under en viadukt på Autobahn i södra Tyskland. Regnet öser ner. Det är därför jag har stannat, för att sikten i det närmaste är obefintlig. Där och då inser jag att Åke, mitt resesällskap, har försvunnit. Mest troligt har han svängt av innan viadukten. Att åka tillbaka mot körrikt­ningen går inte, det är förenat med direkt livsfara. Panik­känslor och desperation sprider sig i kroppen när det går upp för mig att Åke har reskassan och att det är långt kvar till vårt mål, Saint-Tropez i södra Frankrike. Jag har visser­ligen ett tält, men Åke har tältpinnarna.”

Bokomslag

Denna reseupplevelse och många fler delar Kalle Löfgren med sig av i sin muntra berättelse som tar dig med på hans resor i ungdomen – den första på en alldeles nyinköp Triumph Bonneville. Målet är Saint-Tropez, en liten stad vid Medelhavet.

En senare resa, denna gång i en VW Bubbla, går till Eugene, en stad Oregeon, USA. Allt är möjligt när slumpen avgör.

BOKFAKTA:

Författare: Kalle Löfgren
Artnr/isbn: 9789189710818
Förlag: Jengel Förlag
Utgiven: 2024
Sidor: 192 sidor
Språk: Svenska
Format: Storpocket
Mått (B/H/R): 135/210/10
Genre: Memoarer/biografier

FÖRFATTAREN:

Jag heter Kalle Löfgren och är uppvuxen i Ånge. Ånge i all ära, men närheten till Östersund och Vemdalen har betytt mycket för mig. Redan i unga år blev det täta besök i Östersund på till exempel Expo Norr, modsklubben Vaball på Frösön, Onkel Adam och alla diskotek på sextiotalet, samt pubarna, restaurangerna, krogstråket och Storsjöyran på senare tid.

Även Vemdalen med sina backar, längdspår och trevliga restauranger ligger mig varmt om hjärtat. Min bror och jag köpte lägenhet på Vemdalsskalet i mitten av nittiotalet. Det har vi aldrig ångrat.

När jag blev pensionär för drygt fem år sedan fick jag näst intill panik. Vad skulle jag hitta på när inte jobbet fanns kvar? Efter lite grubblande i vemdalslägenheten kom jag på att jag skulle försöka skriva en deckare. Där fanns en idé om hur ett rån på Högfjällshotellets after-ski skulle kunna gå till. Det slutade med en trilogi där första delen har titeln Vemdalsrånet.

Kalle Löfgren har tidigare skrivit böcker i deckargenren, bland annat:


Beställ/Reservera boken

Boken finns till försäljning i vår webbshop.

Vi kan även reservera denna titel åt dig för avhämtning i butiken eller för leverans.
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig. Då kan du också välja om du vill ha leverans eller hämta i butiken.