Lördag 7 December 2019  ,  Dagens namn : Angela, Angelika  
   HEM  |   boktipset  |   sök böcker  |   bokens afton  |   tjänster  |   om oss  |   kontakt  |   köpinformation  |   korg   varukorgen  |  
   aktuellt i media  |   lokala böcker/artiklar  |   låna & läs  |   arbetsrum & presenter  |   kursböcker  |   specialsidor  |   fotoarkivet  |   hjälp mig!
p1x1 p1x1
tumnagel
zooma

Pris: 149,00 kr
Samtliga priser inkl.moms

p1x1 p1x1
 Skriv ut sida 
Mille och monsterspindeln
Jansson, Jenny och Fagerlund, Moa

ISBN / artnr:

Förlag:

Utgiven:

Sidor:

Bindning:

Språk:

Kategori:

Leveranstid:
   9789188964397

   Idus Förlag

   2019

   24

   Inbunden

   Svenska

   Barn & Ungdom/Bilderböcker

   Svenska böcker: 2-5 arbetsdagar
   Engelska böcker: 3-7 arbetsdagar.
   För mera exakt leveranstid, kontakta oss.

Ja ! Jag vill beställa st
Du kan ta bort och lägga till fler böcker sedan.

En spindel har flyttat in i familjen Nilssons hus. Det är inte vilken spindel som helst, utan en monsterspindel. Men allt är inte som det verkar, hur stor är egentligen spindeln?

Mille och monsterspindeln är en bok som tar upp att allt kanske inte är så farligt som det verkar vara från början. Rädslan gör att en liten spindel blir en monsterspindel, fast det egentligen är en alldeles vanlig liten spindel. Något blir så läskigt att det tar över ens liv och man vågar inte längre göra saker på grund av sin rädsla. Läsnivå 3-6år.Om Författaren
Jenny Jansson är född 1984 och uppvuxen i Långalma i Uppland. Numera bor hon i Sundsvall tillsammans med sin dotter.

Jenny har skrivit och hittat på historier sen hon var liten och drömmen har alltid varit att få en egen bok utgiven. Jenny tycker att det är en häftig känsla att bygga upp en egen värld med karaktärer, miljö och händelser..

Mycket av det hon skriver utspelar sig där hon växte upp. Mycket av inspirationen kommer också från resor. Att sitta på en buss, tåg eller flyg där man träffar på otroligt många olika sorters människor är rena drömmen för henne när hon skriver.

Mille och monsterspindeln är en bok som tar upp att allt kanske inte är så farligt som det verkar vara från början. Rädslan gör att en liten spindel blir en monsterspindel, fast det egentligen är en alldeles vanlig liten spindel. Något blir så läskigt att det tar över ens liv och man vågar inte längre göra saker på grund av sin rädsla.

En av karaktärerna, Sorella, sitter i rullstol och är som vilken liten tjej som helst. Hon följer med sin kompis Mille hem efter förskolan för att kolla på monsterspindeln. Istället för att vara rädd så är hon nyfiken. Bara för att hon sitter i rullstol betyder inte det att hon är annorlunda mot andra barn med fungerande ben. Hon kan också leka och följa med kompisar hem.

I boken nämns bara Milles pappa som förälder och det är ett medvetet val. I dagens samhälle ser allas familjer olika ut och här får läsaren själv fundera över om Mille bara har en pappa eller om pappan är tillsammans med en tjej eller kille.Recensionsutdrag
" ... Författaren Jenny Janssons språk är enkelt och direkt och innehåller en trevlig blandning av dialog och berättarröst. Bilderna av Moa Fagerlund består av svarta linjeteckningar där vissa ytor är vita och andra fyllts med färg. Resultatet blir en charmig liten småstad och ett stilfullt designerhem med personlig touch - som rymmer både realism och fantasi. Plötsligt ser Mille nämligen monsterspindeln överallt. Bland annat i form av ett stort spindelmonster som lurar på taket när han kommer hem från förskolan. Först när hans modiga förskolekompis Soraja rullar hem till Mille i sin rullstol för att beskåda jättemonstret, men istället utbrister "-"Åh, vilken söt spindel", så inser Mille att det aldrig funnits något monster, utan att hans egen rädsla spelade honom ett spratt. Mille och monsterspindeln är en fin och småhumoristisk gestaltning av hur en rädsla kan begränsa ens vardag - och hur lätt samma rädsla kan försvinna när man inser att det inte finns något att vara rädd för."
Publiceras i BTJ-häftet nr 16, 2019.
Lektör Sarah Magnusson Om Cookies
Våra Öppettider: Måndag-Fredag: 10.00 - 18.00 Lördagar: 10.00 - 16.00 Söndagar: 12.00 - 15.00  * Andra öppettider!
p1x1


© 1998-2019  Vängåvans Bok & Papper. All rights reserved.
AKADEMIBOKHANDELN - Vängåvans Bok & Papper AB
Box 893, ( Storgatan 22 ), S-851 24 Sundsvall, Sweden, Tfn: 060-15 04 75 Fax: 060-15 04 79 E-post: